کاربرد تایمر

کاربرد تایمر


کاربرد تایمر

تایمر ( Timer ) برای اندازه گیری زمان خاصی استفاده می شود و مسئولیت کنترل مدار را برای مدت زمان مشخصی را بر عهده دارد. برای نظم دهی  بین این دو راندمان در مدارهای فرمان از تایمر استفاده می کنند. از ساده ترین راه ها برای کنترل دستگاه های برقی از کلید یا رله استفاده می شود. زمانی که نیاز به خروج از تایمر داشته باشید کلید روشن شده را خاموش نمایید. تایمر سیگنالی را از ورودی دریافت و بعد از رسیدن زمان موعد که از قبل تنظیم شده، سیگنالی را به خروجی ارسال می کند. کنترل حالت های مدار در یک بازه زمانی خاص و مشخص به عهده تایمرها است. از مهمترین کاربرد تایمر می توان به تابلوهای برق صنعتی و اتوماسیون برای زمان سنجی اشاره نمود. در طراحی مدارهای فرمانی که نیاز به زمان سنجی دارند از تایمر استفاده می کنند در این نوع مدارها کنترل خودکار، تایمرها مسئولیت کنترل مدار را برای مدت زمان مشخصی به عهده دارند.

 از دیگر کاربردهای تایمر در برخی اوقات نیاز است که بعد از تحریک شدن کلید، بعد از مدتی خروجی فعال می گردد، در این زمان باید از وسیله دیگری به اسم تایمر استفاده کنید. تایمرها دارای انواع گوناگونی هستند و هر کدام به منظور کاربرد خاصی استفاده می شود. بعضی از تایمرها استفاده های صنعتی و برخی استفاده های خانگی دارند. از تایمر به  شیوه های مختلفی در فرآیندهای صنعتی و خطوط تولید استفاده می گردد. به عنوان مثال تعیین مدت زمان برای پرس کردن یک فولاد توسط ماشین پرس، هم زدن یک مایع توسط مخلوط کن نیز می توانند از تایمر استفاده کنند.

کاربرد تایمر در صنعت

تایمر صنعتی در زمان سنجی، اتوماسیون، راه اندازی دستگاه ها به صورت خودکار، تابلوهای فرمان، راه اندازی و شروع یک عملکرد به شکل اتوماتیک و همچنین راه اندازی موتورهای سه فاز برای گذر از حالت ستاره به مثلث کاربرد دارد. از نظر دسته بندی تایمرها به گروه تقسیم می شوند، تایمر آنالوگ و تایمر دیجیتال. تایمرهای اشنایدر الکتریک را می توان از مرغوب ترین محصولات اشاره نمود.

تایمر آنالوگ

یکی از اولین نوع تایمرها که در صنعت کاربرد بسیار زیادی دارد تایمر آنالوگ است. تایمر آنالوگ معمولا مدن زمان طی شده را نشان نمی دهد و برای مشخص کردن وضعیت تایمر از طریق یک اندیکاتور به صورت هشدار دهنده که شکل چراغ کوچیک هستند قرار می دهند.

تایمر دیجیتال

یکی از بروزترین تایمرها در حال حاضر تایمر دیجیتال می باشد.. این تایمر مدت زمان طی شده را معین و نمایش می دهد و معمولا برای تایمر یک زمان پیش فرض را نیز تنظیم می شود. در این تایمر می توانید به سادگی تغییرات زمان را مشاهده کنید. در ساختار این تایمرها از مدارات الکترونیکی استفاده می گردد و با استفاده از یک صفحه نمایشگر مدت زمان سپری شده و زمان تنظیم شده را به کاربر نشان می دهد و می توانید با استفاده از آن اطلاعات دقیقی به دست آوردید. از کاربردهای تایمر دیجیتال می توان به استفاده از فرایندهای صنعتی و خط تولید اشاره نمود. به عنوان مثال در کارخانه های صنایع غذایی برای تعیین زمان حرارت در یک بازه زمانی برای بسته بندی یک محصول می توان از تایمر دیجیتال استفاده کرد. برای زمان بندی پمپ آب، برای تعیین زمان پرس کردن یک فلز از این تایمر استفاده نمود.

تایمر‌ها را می‌توان از نظر ساختمان داخلی به صورت زیر تقسیم کرد:

تایمر موتوری یا الکترومکانیکی

یکی از وسایل فرمان دهنده مدارهای کنترل خودکار، تایمرها و یا رله های زمانی هستند که مسئولیت کنترل مدار را در مدت زمان معینی بر عهده دارند. تایمر از تعدادی سوئیچ (کلید) (تیغه) تشکلیل شده است که در حالت عادی می توانند باز و بسته باشند. در این صورت بعد از اتصال ولتاژ تغذیه برای زدن کلید، دستگاه می تواند خروجی ها را با تاخیرهای زمانی مشخص یا حتی بلافاصله قطع یا وصل نماید. امروزه برای صرفه جویی و بهینه سازی در مصرف انرژی استفاده از تایمر اهمیت بسیار زیادی دارد. تایمر موتوری یا الکترومکانیکی با استفاده از چرخش دیسک زائده دارای که به یک موتور کوچک متصل است و برخورد زائده  به میکروسویچ مقابل آن عمل تنظیم زمان را انجام می دهد. با توجه به فاصله زائده روی دیسک تا میکروسوییچ می توان تایمر را به دور ثابت موتور و با چرخش پیچ تنظیم کرد.

تایمر الکترونیکی

برای تنظیم زمان های کمتر از چندین ثانیه از تایمرهای الکترونیکی استفاده می گردد. این تایمرها در ساختمان از مدارها و آی سی های الکترونیکی استفاده شده است. یکی از ساده ترین تایمرهای الکترونیکی را می توان با آی سی 555 ساخت. از تایمرهای الکترونیکی ABB در سال های متمادی در سراسر دنیا مورد استفاده قرار گرفته است و در سخت ترین شرایط ممکن  از لحاظ کیفیت عملکرد خود را به اثبات رسانده است. تایمرهای الکترونیکی در سه مدل اصلی تولید و عرضه می گردند.

 پوشش گسترده و امکانات گوناگون در این دستگاه ها موجب شده در تمام صنایع از اقتصادی ترین تا پیچیده ترین سیستم ها مورد استفاده قرار گیرند و دارای بهره وری و ارزش افزوده بالایی باشند. از ویژگی های تایمر الکترونیکی  زمان راه اندازی به شکل چشم گیری کاهش پیدا می کند. برای پوشش گسترده و انجام عملیات توابعی مختلفی را دارا هستند. وجود ولتاژهای مختلف ورودی، تنظیم زمان از 05/0 ثانیه تا 300 ساعت، دارای متغیرهای گوناگون جهت کاربردهای ساده و کاربردهای پیچیده است.

تایمر پنوماتیکی

 یکی از تایمرهایی که خواص انباشته سازی و تراکم هوا دارد تایمر پنوماتیکی است. این زمان سنج همانند تایمر موتوری کار می کند با این تفاوت  زمان سنج موتوری بعد از تنظیم و وصل بویین آن به ولتاژ آغاز به کار می کند، اما زمان سنج پنوماتیکی بد از قطع بویین آن از ولتاژ آغازه به کار می کند. تایمرهای پنوماتیکی از یک کپسول هوا و هسته آهنی و یک بوسسن تشکیل شده اند .برای تغییر وضعیت حالت ستاره به مثلت از تایمر روی کنتاکتور استفاده می شود. عملکرد این تایمر به این شکل است است که ابتدا بویین تحریک شده که سبب تراکم کپسول هوا شده با توجه به زمانی که از قبل مشخص شده کنتاکت های تایمر تغییر وضعیت می دهند.

تماس با ما 021 - 33 95 61 00